Cannabisbruk blant tenåringer falt kraftig etter legalisering i Colorado

 Cannabisbruk blant tenåringer i Colorado har falt kraftig etter at legaliseringen erstattet langere med regulert omsetning og alderskontroll.

Cannabisbruk blant tenåringer i Colorado har falt kraftig etter at legaliseringen erstattet langere med regulert omsetning og alderskontroll.

Cannabisbruk blant tenåringer falt kraftig i Colorado i årene 2014 og 2015 etter at delstaten legaliserte cannabis. Det viser tall fra de føderale myndighetene skriver Washington Post.

Den nasjonale undersøkelsen National Survey on Drug Use and Health viste at 18.35% av av unge i Colorado i alderen 12-17 hadde brukt cannabis det siste året. Dette er kraftig ned fra 20.81% i 2013/2014 og innebærer et fall på 12 prosent siden legaliseringen erstattet lokale langere med aldersgrenser og ordnet omsetning.

Målt år mot år falt cannabisbruken blant tenåringer i de fleste delstater i samme periode, også i Washington som er den andre staten som tidlig legaliserte omsetning av cannabis. Fallet i Washington var ikke like høyt som i Colorado.